سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان ---این نقش ماند از قلمت یادگار عمر

سخن بلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان
این نقش مانَد از قلمت یادگار عمر

«نوشته های فرهنگی و اجتماعی و سبک زندگی ، شهدا و مدافعین حرم»

باید انسانها، هم آموزش داده شوند و هم تزکیه شوند، تا این کره‌ى خاکى و این جامعه‌ى بزرگ بشرى بتواند مثل یک خانواده‌ى سالم، راه کمال را طى کند و از خیرات این عالم بهره‌مند شود. مقام معظم رهبری

التماس دعا
برادر شما شکیبا

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
پیوندها
امکانات

۳۳ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

محرم و کربلا

ایام سوگواری محرم بر شیعیان و محبین اهل بیت (ع) تسلیت باد

مطالب مرتبط:  امام حسین (ع) کربلا و عاشورا ، نوحه و زیارت

۶ نظر موافقین ۴ ۲۸ تیر ۰۲ ، ۰۱:۴۳
ع . شکیبا---۱۱۸۴

عزم ظهور

در فرهنگ پرافتخار شیعه، دو قیام و نهضت جایگاه ویژه و برجسته ای دارد: یکی «حماسه جاودانه حسینی» است که در گذشته روی داده و دیگری «انقلاب جهانی مهدوی» است که در آینده تحقق خواهد یافت. رهبر هر دو قیام، امام معصوم و از خاندان مطهّر پیامبر گرامی اسلام (ص) است.

«واقعه عاشورا» سرآغازی برحیات، پویایی و بالندگی شیعه و «ظهور موعود»، نقطه اوج، رشد، کمال و سعادت شیعه (و همه یکتاپرستان و صالحان) است. بین این دو نهضت، پیوند و ارتباط وثیق و ناگسستنی وجود دارد و هر دو در امتداد هم و تکمیل کننده یکدیگرند. مهم ترین جلوه هر دو قیام، بروز و ظهور کامل «حق» و تشکیل جبهه «حق» در برابر گروه «باطل» است.

از نظر شیعه، مصاف نهایی حق (نور و ایمان و خیر) در برابر باطل (کفر و ظلمت و شرّ) در عصر ظهور و هنگام قیام جهانی امام مهدی علیه السلام روی خواهد داد. این نهضت، فراگیر، جهانی، گسترده و کوبنده خواهد بود و بسیاری از ملت ها و شریعت ها منتظر آن هستند. وعده این مصاف نهایی ـ که منجر به نجات و رستگاری انسان ها می شود ـ در همه کتاب های آسمانی و بعضی از ادیان دیگر بیان شده است.

با این حال این قیام جهانی، متأثر از نهضت عاشورا و تکمیل و تمام کننده آن است. برای تببین این موضوع و فهم تأثیرگذاری و نقش حماسه حسینی بر قیام مهدوی و مصاف نهایی حق و باطل، چند رهیافت و تحلیل ارائه می شود.

۲ نظر موافقین ۴ ۲۸ تیر ۰۲ ، ۰۰:۳۴
ع . شکیبا---۲۰۱۲

چگونه دشمنی را به دوستی تبدیل کنیم؟

خشم از جمله رایج‌ترین عواطف انسانی و منشأ بسیاری از دشمنی‌ها و پیامدهای ناخوشایند اجتماعی است. دشمنی‌ها را می‌توان کم کرد، اما تبدیل دشمن به دوستی گرم و صمیمی از آن کارهای ظاهرا محالی است که از فقط با معجزه کلام الهی میسر می‌شود. 

به گزارش ایکنا، در سوره فُصِلَت آیه‌ای شگفت‌انگیز وجود دارد که فرآیندی از تبدیل دشمنی‌ها به دوستی گرم و صمیمی را تصویر می‌کند:
«وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَ لَا السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ؛
و نیکى با بدى یکسان نیست؛ (بدى دیگران را) با شیوه‌ى بهتر (که نیکى است) دفع کن، که این هنگام آن کس که میان تو و او دشمنى است همچون دوست گرم مى‌شود (و عداوتش نسبت به تو تمام مى‌شود)»(فصلت، ۳۴). 
پیش از اینکه بدانیم این اتفاق شگفت چگونه تحقق می‌یابد باید بدانیم منظور از دشمنی در این آیه چیست. دشمنی‌ها انواع مختلفی دارند. گاهی از روی نادانی، گاه به دلیل حسادت و گاهی به دلیل وجود شک و تردید و بدبینی است. این خصلت‌ها مربوط به افرادی است که دشمنی آنها از روی کفر و کارشکنى و هَجو نیست و با رفتارهای بسیار مخرب، تلاش برای از بین بردن بی ملاحظه حق تا مرز نابودی آن نیست، بلکه دلایل عاطفی دارد.
 
این افراد که قابلیت تبدیل دشمنی آنها به دوستی وجود دارد، محور دستورات این آیه شریفه قرار گرفته است. این آیه سفارش مى‌کند که بدى‌ها را با خوبى پاسخ بده و اهل انتقام نباش؛ همان گونه که در دعاى مکارم الاخلاق، امام زین العابدین(ع) از خداوند مى‌خواهد که به او توفیق دهد که در برابر غیبت مردم از او، نیکى مردم را بگوید و از بدى آنان بگذرد و هر کس با او قطع رابطه کرد با او معاشرت کند. بارها در سیره‌ پیامبر اکرم و اهل بیت آن حضرت، نمونه‌هایى از این برخوردها را مى‌خوانیم که سرسخت‌ترین مخالفان را به طرفدار آنان تبدیل کرده است.
 
اما طبق آیات قبلی و بعدی ویژگی‌هایی باید در ما ایجاد شود که بتوانیم این چرخش شگفت‌انگیز را در دشمنان خود رقم بزنیم:
 ۱. پاسخ بدی را با نیکی بدهیم (آیه ۳۴)
 ۲. نسبت به انسان‌های پیرامون خیرخواهی کنیم و بدانیم که خداوند بهشت را برای همه ما آفریده، به شرط آنکه ما بخواهیم و انتخاب کنیم که به آن وارد شویم. (آیه ۳۱)
 ۳. سخن نیکوی ما این است که خداوند بخشنده گناهان و مهربان است (آیه ۳۲)
 ۴. دعوت ما به سوی خداوند، بهترین هدف را بیان می‌کند (آیه ۳۳) و باید با بهترین شیوه انجام شود (آیه ۳۴)
 ۵. چنین معجزه‌ای با نفوذ کلام و رفتار نیکو رخ می‌دهد و این موارد جز با صبوری و خویشتن داری امکان‌پذیر نیست (آیه ۳۵)
 
۰ نظر موافقین ۰ ۲۷ تیر ۰۲ ، ۱۱:۵۰
ع . شکیبا---۲۶۲

نماز آخر ذیحجه

روز آخر ذى الحجه که آخر سال عرب است سیّدبن طاووس در اقبال موافق یک روایت ذکر کرده که دو رکعت نماز کند در هر رکعت حمد یک مرتبه ، و 10 مرتبه قُل هُواللّهُ اَحَدٌ ، 10 مرتبه آیة الکرسى بخواند و بعد از نماز بگوید:

اَللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَیْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَنَسیتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَدَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَیْکَ اَللّهُمَّ فَاِنّى اَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِر لى وَ ما عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ یُقَرِّبُنى اِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنّى وَ لا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْکَ یا کَریمُ.

ترجمه:

خدایا آنچه انجام دادم در این سال از اعمالى که مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى و من آنرا فراموش کردم ولى تو فراموشش نکردى و مرا به بازگشت بسویت خواندى پس از دلیرى کردنم بر تو خدایا من از آن اعمال آمرزش مى طلبم پس بیامرز آنها را و هر عملى که انجام دادم از اعمالى که مرا به تو نزدیک گرداند پس آنرا از من قبول کن و قطع مکن امیدم را از خودت اى بزرگوار .

پس چون گفت این را شیطان گوید واى برمن هرچه من تَعَب کشیدم در حق او در این سال همه را خراب کرد به این کلمات ؛ و شهادت دهد «سال گذشته» براى او که سال خود را به خیر ختم نمود.

(مفاتیح الجنان) /المراقبات

نماز استراتژیک !  حتما بخونید و برای انقلاب و رهبر عزیزمون هم دعا کنید.

مطالب مرتبط:  شیطان ، نماز ، ذیحجه

۱ نظر موافقین ۳ ۲۷ تیر ۰۲ ، ۰۰:۲۱
ع . شکیبا---۱۰۸۶

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReDP2UD3sbfnptEi1uJwa5TXpOHsKGVcfYEraMDw2B9w&s

نماز امام جواد (ع) به توصیه شهید محمود آرزومند رمضانی

برای رفع مشکلات و گرفتاری ها

[بنابر نقل سید ابن طاووس در کتاب جمال الاسبوع] نماز آن سرچشمه جود و کرم دو رکعت است که در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و هفتاد مرتبه سوره توحید خوانده می شود. پس از نماز این دعا را بخوانند:

متن دعای آن حضرت:

اللّهُمَّ رَبَّ الْاَرْوَاحِ الْفَانِیهِ، وَالْاَجْسَادِ الْبَالِیهِ، اَسْاَلُک بِطَاعَهِ الْاَرْوَاحِ الرَّاجِعَهِ اِلَی اَجْسَادِها، وَبِطَاعَهِ الْاَجْسَادِ الْمُلْتَیِمَهِ بِعُرُوقِها، وَبِکلِمَتِک النَّافِذَهِ بَینَهُمْ، وَاَخْذِک الْحَقَّ مِنْهُمْ وَالْخَلایِقُ بَینَ یدَیک ینْتَظِرُونَ فَصْلَ قَضَایِک، وَیرْجُونَ رَحْمَتَک، وَیخَافُونَ عِقَابَک، صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَاجْعَلِ النُّورَ فِی بَصَرِی، وَالْیقِینَ فِی قَلْبِی، وَذِکرَک بِاللَّیلِ وَالنَّهارِ عَلی لِسانِی، وَعَمَلاً صالِحاً فَارْزُقْنِی.

ترجمه دعا: خدایا! ای پروردگار جان های فنا یافته و بدن های پوسیده و در خاک افتاده، از تو درخواست می کنم به حق فرمان بری روان های بازآینده به بدن های خویش و به حق فرمانبری بدن های پیوسته به رگ های خویش و به حق گفتار پرنفوذت در میان آن ها و دادخواهی ات از ان ها، انگاه که افریده ها بر استانت در انتظار داوری تو بنشسته اند و به مهر بی پایانت دل بسته و از شکنجه بی سرانجامت هراسانند؛ بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و نور فروزان در دیدگانم و یقین بی گمان در جانم و یاد جاودان خود در هر شب و روز بر زبانم قرار ده و کردار پسندیده روزی ام گردان.

کلمات کلیدی: نماز حضرت جواد (ع) ، مفاتیح الجنان
حرم مطهر کاظمین (ع) امام جواد (ع)
عارف بالله حاج محمود آرزومند رمضانی به این نماز سفارش می کردند.
۰ نظر موافقین ۰ ۲۴ تیر ۰۲ ، ۱۲:۰۷
ع . شکیبا---۱۸۰

پوستر عفاف و حجاب

نامگذاری روز حجاب و عفاف

بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است. روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را درمسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید. در ادامه مطلب ...

سلامتی زنان چادری صلواتx

سلامتی دختران چادری صلوات

  مطالب مرتبط با حجاب و بدحجابی  

۲ نظر موافقین ۱ ۲۱ تیر ۰۲ ، ۰۶:۳۵
ع . شکیبا---۶۲۳

دعا برای فروش کالا و زمین

آیاتى جهت فروش متاع و کالا 

1-هرگاه متاعى فروش نشود این آیات را بر کاغذى نویسد و در آن نهد از غیب مشترى مى رسد ان شاء اللّه:

«یابَنى اِسْرائیلَ اذْکُرُوا نِعْمَتِىَ الَّتى اَنْعَمْتُ عَلَیْکُمْ وَ اَوْفُوا بِعَهْدى اُوفِ بِعَهْدِکُمْ وَ اِیّاىَ فَارْهَبُونِ. وَآمِنوُا بِما اَنْزَلْتُ مُصَدِّقَاً لِما مَعَکُمْ وَ لاتَکُونُوا اَوَّلَ کافِرٍ بِهِ وَلاتَشْتَرُوا بِآیاتى ثَمَنَاً قَلیلَاً وَ اِیّاىَ فَاتَّقُونِ» . (سوره بقره ، آیه 40- 41)

 «وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُم بِهِ وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ». (سوره توبه ، آیه 111)

2- همچنین آیه آخر را هفت بار بر ظرف آبى بخواند بر متاع پاشد. و باید متاع نامشروع نباشد.

از کتاب گنجهای معنوی

(برای استجابت دعا حتما باید حجاب اسلامی را رعایت بشه)

دعا برای فروش خانه در مفاتیح

3- برای فروش منزل خود می‌توانید از این دعاهای معتبر کمک بگیرید تا فروش و معامله آنها آسان‌تر شود. چند دعا برای فروش خانه در مفاتیح آمده است که در ادامه ارائه می‌شود.

آیت الکرسی را بنویسید تا (و هو العلی العظیم) و پس از آن این دعا را اضافه کنید و کاغذ را در جایی از منزل قرار دهید:

  یا حَفیظ یاحَفیظ احَفِظنی فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بایَعْتُمْ بِهِ وَ ذلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ

4-یکی از دوستان می گفت قصد داشتم خانه ام را عوض کنم. مدتی گشتم نه خانه گیرم می آمد و نه خانه ام فروش میرفت.

گوسفندی نذر فقرا کردم. در زمان کوتاهی خانه ام فروش رفت و خانه خوبی هم خریدم . بعد زنگ زدم کمیته امداد و پول گوسفند را به آنها دادم که به فقرا بدهند.

دعاهای رفع گرفتاری در این وبلاگ

دعاها و ذکرها در این وبلاگ

۰ نظر موافقین ۰ ۲۱ تیر ۰۲ ، ۰۰:۲۳
ع . شکیبا---۷۴۴

Related image

قیام گوهرشاد حماسه ای در دفاع از حجاب/ واقعه‌ مسجد گوهرشاد

 پدیده کشف حجاب، نخست از دربار ناصرالدین شاه و در پی سفرهای اروپایی وی و مشاهداتش از وضع پوشش زنان اروپایی آغاز شد و سپس در قالب تجدد خواهی به محافل روشنفکری و اشعار شعرا و مطبوعات نفوذ کرد. البته به دلیل مقاومت توده مردم، این پدیده جز در دربار و محافل خصوصی شاه، رشد چندانی نیافت.

رضاخان که با طرح کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و با حمایت انگلیسی ها بر سر کار آمد، درصدد اسلام زدایی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه، و از جمله کشف حجاب برآمد. او در پیگیری این سیاست دستور داده بود تا حجاب از سر زنان مسلمان برگیرند، مردان کلاه غربی به سر کنند، روحانیون لباس روحانیت را از تن بیرون کنند و…

۰ نظر موافقین ۲ ۲۰ تیر ۰۲ ، ۰۰:۳۴
ع . شکیبا---۹۶۱

نماز مباهله

دعای روز مباهله با صدای دلنشین حاج مهدی سماواتی

دریافت

بیست و چهارم ماه ذى الحجّه، یادآورِ دو خاطره مهمّ تاریخى در اسلام است:

1- خاتم بخشی حضرت علی (علیه السلام) به فقیر

روزى است که امیر مؤمنان على(علیه السلام) در آن روز، در حال رکوع انگشتر خود را به سائل فقیر عنایت کرد; این عمل خالصانه و ایثارگرانه امیر مؤمنان(علیه السلام) به قدرى پرارزش بود که آیه 55 سوره مائده در شأن آن نازل شد:

«(إنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنوُا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ);

همانا سرپرست و ولىّ شما تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده اند; همانها که نماز را برپا مى دارند و در حال رکوع، زکات مى دهند!»(1)

جا دارد که مؤمنان با یادآورى این خاطره مهم و تفسیر آیه شریفه، و ذکر مناقب و فضایل امیرمؤمنان(علیه السلام)این روز را گرامى دارند و خود نیز در تصدّق و انفاق به فقرا و نیازمندان، به آن حضرت تأسّى جویند.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpeLsDlY8N2gLc6LZQWdVUcnyfd3lwVTQwcaHWXDRyNy2ZBS7i

2ـ واقعه مهمّ دیگر «مباهله» رسول خدا با مسیحیان نجران است.(2)

پس از گفتگوى فراوان نصاراى نجران با رسول خدا(صلى الله علیه وآله) درباره حضرت مسیح(علیه السلام) سرانجام علماى نصارا از پذیرفتن حق خوددارى کردند و کار به مباهله کشیده شد. (مباهله یعنى نفرین کردن دو نفر نسبت به یکدیگر که هرکس ناحق مى گوید گرفتار مجازات الهى شود).


براین امر توافق شد که در چنین روزى مسیحیان نجران با رسول خدا «مباهله» نمایند و نفرین کنند که هر گروه و جمعیّتى که ناحق مى گوید، رسوا و مجازات شود.

خداوند طبق آیه 61 سوره آل عمران به پیغمبر(صلى الله علیه وآله) فرمود:

«(فَمَنْ حاجَّکَ فیهِ مِن بَعدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْنائَکُم وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُم وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْکاذبِینَ);

هرگاه بعد از علم و دانشى که (درباره حضرت مسیح(علیه السلام)) به تو رسیده، کسانى با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را; ما زنان خویش را دعوت نماییم شما هم زنان خود را; ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود; آنگاه مباهله کنیم; و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم».

پیرو این دستور الهى، رسول خدا(صلى الله علیه وآله) در حالى که فرزندش حسین(علیه السلام) را در آغوش داشت و دست حسن(علیه السلام) را در دست گرفته بود و على و فاطمه(علیهما السلام) نیز همراه او بودند، به سمت محلّ مباهله حرکت کرد. نصارا، چون چنین جمعیّتى و نشانه هایى را از نزدیک شدن کیفر الهى دیدند، وحشت کردند و از «مباهله» منصرف شدند و حاضر به پذیرفتن جزیه گردیدند.(3)

این داستان نشانه دیگرى از عظمت اهل بیت(علیهم السلام) و حقّانیّت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) و دین اسلام است.

بنابراین، بسیار شایسته است مسلمانان در چنین روزى، با یادآورى و آگاهى بیشتر از این جریان، عظمت و بزرگى رسول خدا و اهل بیت پاکش را به خاطر آورند و بر معرفت خویش نسبت به آنان بیفزایند، و به شکرانه آن به نیازمندان انفاق کنند.

به هر حال، این روز، روز باعظمتى است که چند عمل براى آن نقل شده است:

1ـ این روز را به شکرانه این برکات بزرگ، روزه بدارد.(4)

2ـ غسل کند و بهترین لباسش را بپوشد و خود را معطّر نماید.(5)

3ـ نیم ساعت قبل از ظهر، دو رکعت نماز بخواند; در هر رکعتى یک مرتبه سوره «حمد» و ده بار سوره «قل هو اللّه احد»، ده بار «آیة الکرسى» و ده بار سوره «انّا انزلناه» را بخواند.

در روایتى از امام صادق(علیه السلام) براى این نماز پاداش فراوانى ذکر شده است.(6)

https://iqna.ir/files/fa/news/1398/6/4/1433216_937.jpg

دعاى روز «مباهله» را بخواند که از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است و آن چنین است

۳ نظر موافقین ۴ ۱۹ تیر ۰۲ ، ۰۰:۴۶
ع . شکیبا---۱۲۶۸

http://www.mihanfal.com/wp-content/uploads/2019/08/0000410.jpg

معنای لغوی و اصطلاحی مباهله

مباهله در اصل از «بَهل» به معنی رها کردن و برداشتن قید و بند از چیزی است. اما مباهله به معنای لعنت کردن یکدیگر و نفرین کردن است. کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغ گو را رسوا سازد و مجازات کند.

شرح مختصر واقعه مباهله

مباهله پیامبر با مسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد. وقتی هیئت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ایشان خواستند تا پیامبر اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.

موقعیت جغرافیایی

۴ نظر موافقین ۴ ۱۹ تیر ۰۲ ، ۰۰:۰۳
ع . شکیبا---۲۴۱۸

https://cdn.isna.ir/d/2019/07/19/3/57912186.jpg

روز خانواده روز نزول آیه هل اتی

بسم الله الرحمن الرحیم

روز بیست و پنجم ذی الحجه مصادف است با روزی که سوره هل اتی نازل شده است و ماجرایی که برای خانواده امیرالمومنین علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها پیش آمد که در این سوره به آن اشاره شده است.
به همین مناسبت این روز را روز خانواده نامگذاری کرده اند .
علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هل اتی» در سوره الانسان است که راجع به خانواده و استحکام پایه‌های آن عنوان شده است.
ماجرا از این قرار بود که:

امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) در ایام کودکی بیمار شدند و پیامبر اکرم(ص) به همراه برخی از صحابه از آنان عیادت نمودند و آن گاه پیامبر(ص) به پدرشان حضرت علی(ع) فرمود: اگر برای بهبودی آنان نذری نمایی امید است خداوند سبحان زودتر شفا عنایت کند.
حضرت علی(ع) گفت:ای رسول خدا(ص) ! برای شفای آن دو نذر می کنم که سه روز روزه شکر به جای آورم.حضرت فاطمه زهرا(س)و خدمت کارش فضه نیز به مانند حضرت علی(ع) نذر کردند .

حضرت علی(ع) گفت:ای رسول خدا(ص) !برای شفای آن دو نذر می کنم که سه روز روزه شکر به جای آورم.حضرت فاطمه زهرا(س)و خدمت کارش فضه نیز به مانند حضرت علی(ع) نذر کردند .
چند روزی نگذشت که دو ریحانه رسول خدا(ص) شفا یافتند و حضرت علی(ع) و همسرش فاطمه زهرا(س) قصد کردند که به نذرشان وفا کرده و سه روز روزه شکر بگیرند .
در آن زمان وضع مادی اکثر مسلمانان، به ویژه خانواده حضرت علی(ع) بسیار پایین بود و به سختی می گذشت.
بدین لحاظ آن حضرت ناچار گردید از شمعون بن حاریای یهودی، مقداری جو قرض کند و آن را پس از آسیاب کردن،برای پخت نان استفاده کند و یا به روایتی دیگر،برای شمعون یهودی مقداری پشم ریسید و اجرت آن را  سه من جو دریافت کرد.
فاطمه زهرا(س) آن جو را آسیاب کرد و به سه بخش تقسیم نمود و هر بخشی را برای افطاری یک روز جدا کرد و سپس آن ها را در سه روز متوالی نان پخت.
آنان از روز بیست و پنجم ذی حجّه شروع کردند به روزه گرفتن و ادا نمودن نذر خویش. حضرت علی(ع) در روز اول، نماز مغرب را با پیامبر (ص) به جا آورد و سپس برای صرف افطار به خانه رفت. ولی همین که در سر سفره نشست، مستمند و بیچاره ای از راه رسید و از آنان غذا طلبید. حضرت علی (ع) فرمود که سهمیه وی را به آن فقیر دهند. فاطمه زهرا(س)،فضه و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نیز به پیروی از آن حضرت سهمیه اندک خودرا به فقیر داده و خودشان با آب افطار نمودند و روز بعد را با همین وضع روزه گرفتند. فاطمه زهرا(س) در روز دوم، بخش دیگر آرد را نان پخت و منتظر افطار ماند که او و همسرش و فرزندانش با آن نان افطار کنند. ولی دراین شب نیز یتیمی از راه رسید و در خواست غذا نمود. جملگی سهمیه خود را به یتیم داده و خود با آب افطارکردند و روز سوم را با همان وضع روزه گرفتند.

در روز سوم نیز فاطمه زهرا(س)باقی مانده آرد را نان پخت و در سر سفره گذاشت، تا هنگام افطار، همگی از آن تناول کنند،اما در این شب نیز محتاج دیگری فرا رسید. وی اسیر بی بضاعت و گرسنه ای بود که از فرط گرسنگی و در بدری، به خانه امام علی(ع) پناه آورد. در این شب نیز اهل خانه،غذای خود را به اسیر بخشیدند و تنها با آب افطار کردند.

روز چهارم،حضرت علی(ع) دست فرزندانش حسن و حسین(علیهما السلام) را گرفت و نزد رسول خدا(ص) رفت، در حالی که فرزندانش از شدت گرسنگی می لرزیدند.
پیامبر(ص) از وضعیت آنان پرسید و حضرت علی(ع) ماجرا را برای آن حضرت تعریف کرد.
پیامبر(ص) آن دو را در آغوش گرفت و به نزد دختر خود، فاطمه(س) آمد و دید وی در محراب عبادتش نشسته و به عبادت مشغول است، ولی چهره مبارکش از گرسنگی زرد و چشمانش گود شده است و کلاً بی حال است.
پیامبر(ص) از دیدن آنان بسیار متأثر و غمگین شد و دست بندگی به سوی پروردگارش بلند کرد و گفت: واغوثاه،یا الله اهل بیت محمد یموتون جوعاً. یعنی:ای داد،ای خدا !  اهل بیت محمد از گرسنگی می میرند.

http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1392/8/9/1687687_187.gif


در همین هنگام جبرئیل امین فرود آمد و عرض کرد: ای رسول خدا(ص) آنچه خداوند متعال در باره اهل بیت توعنایت کرده است،بنگر.
فرمود:چه چیزی را بنگرم!
جبرئیل امین این سوره را که در شأن فداکاری حضرت(ع) و همسرش فاطمه زهرا(س)و فرزندانش حسن و حسین(علیهما السلام) نازل شد،بر آن حضرت قرائت کرد:هَل اَتی عَلَی الاِنسانِ حینٌ مِنَ الدَّهرِ...اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللهِ لا نُریدُ مِنکُم جَزائاً وَلا شَکوراً... بنا به روایتی در آن روز برای اهل بیت فداکار پیامبر(ص) غذایی از آسمان فرود آمد و آن را تا هفت روز تناول کردند.
بدین گونه،خداوند سبحان از ایثار و خود گذشتگی حضرت علی(ع) و خانواده بی نظیرش تقدیر کرد و قلب پیامبر(ص) را تسلی بخشید.

منبع: گفتگوی قرآنی

خانواده اسلامی

سوره انسان یا هل اتی -  متن و ترجمه و توضیحات :

۲ نظر موافقین ۲ ۱۸ تیر ۰۲ ، ۲۰:۰۹
ع . شکیبا---۱۷۲۹

دولت ژاپن به مسلمانان برای حفظ دین‌شان آزادی داده است و به آنها اجازه داد در مکان‌های عمومی مانند بسیاری از ایستگاه‌های ژاپن نماز اقامه کنند، به طوری که در ایستگاه نامبا در اوزاکا یک اتاق برای نماز فراهم شده است.
۳۰ خرداد ۱۴۰۲

به گزارش «شیعه نیوز»، برای نخستین بار دولت ژاپن به مسئولان مسجد استقلال در شهر اوزاکا اجازه داد تا اذان از طریق بلندگوهای خارج از این مسجد پخش شود.

دولت ژاپن به مسلمانان برای حفظ دین‌شان آزادی داده است و به آنها اجازه داد در مکان‌های عمومی مانند بسیاری از ایستگاه‌های ژاپن نماز اقامه کنند، به طوری که در ایستگاه نامبا در اوزاکا یک اتاق برای نماز فراهم شده است.

این مسجد به عنوان بزرگ‌ترین مسجد ژاپن توسط معروف امین، معاون رئیس جمهوری اندونزی افتتاح شد. این مسجد متشکل از سه طبقه و چندین اتاق است.

مسجد توکیو ژاپن

طبقه اول آن به مغازه‌های کوچک برای غذای حلال اندونزی اختصاص دارد، طبقه دوم نمازخانه برای بانوان و طبقه سوم نمازخانه برای مردان است.

این مسجد مکانی برای مطالعه و تحصیل مسلمانان در اوزاکا به شمار می آید و نزدیک به یک‌هزار و 500 نفر ظرفیت دارد.

جمعیت این کشور بیش از 126 میلیون نفر است، در سال‌های اخیر شاهد افزایش مهاجرت و گرویدن ژاپنی‌ها به اسلام هستیم که این مسئله عامل افزایش گرویدن ژاپنی‌ها به اسلام است.

به گفته پروفسور هیروفومی تانادا، کارشناس ژاپنی در امور اسلامی، تعداد مسلمانان ژاپن بین 110 هزار تا 120 هزار نفر در سال 2010 بوده است. اما این تعداد در سال 2020 به 230 هزار رسیده است و همچنان درحال رشد است.

مرتبط: اسلام و مساجد در ژاپن و توکیو

۰ نظر موافقین ۰ ۱۸ تیر ۰۲ ، ۱۱:۳۱
ع . شکیبا---۲۱۹

https://harfetaze.com/wp-content/uploads/2019/08/veladat-emam-mousa-kazem-18.jpg

امام موسی کاظم(ع):

امام کاظم علیه السلام :أبلِغ خَیراَ و قُل خَیراً ولا تَکُن أمُّعَةً ؛

خیر برسان و سخن نیک بگو و سست رأى و فرمان‏برِ هر کس مباش.

(الاختصاص ، ص 343 )

سلام بر وارث رحمت و آبروی محبت ، و سلام بر تو که نیازمندان را باب الحوائجی.

سلام بر نام معطر و زیبایت، که الهام بخش صبوری ، شکیبایی ، بردباری و حلم است.

چشم عالم روشن که دیگربار به درخشش آفتاب ولایت شادمان شد.

بیستم ذیحجه ، میلاد با سعادت هفتمن اختر تابناک آسمان ولایت، اسوه صبر و تقوا و فخر عالم امکان باب الحوئج امام موسی کاظم علیه السلام بر عاشقان طریقت اهل بیت علیهم السلام تهنیت و مبارک باد.

سخنان برگزیده از امام کاظم (ع)

مطالب مرتبط: امام کاظم، اهل بیت (ع) ، احادیث و روایات 

۱ نظر موافقین ۳ ۱۸ تیر ۰۲ ، ۰۰:۵۰
ع . شکیبا---۳۲۳

https://dentistry-school.kums.ac.ir/MediaServer/Huehhb6iJcIIAnByx6JIH3/160502_0_2021_7_600_0_0_jpg_0_0/%d8%b9%db%8c%d8%af-%d8%ba%d8%af%db%8c%d8%b1-%d8%a8%d8%b1-%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%85-%d9%85%d8%b3%d9%84%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%85%d8%a8%d8%a7%d8%b1%da%a9.jpg

عید غدیر سه روز است از ۱۸ ذیحجه تا دو روز بعد از آن. 

بیعت با امیرالمؤمنین علیه السلام در روز غدیر سه روز به طول انجامیده است.  آیت الله العظمی بهجت ره 

به نقل از منبع روایات : ١.اقبال‌الاعمال، ج۱، ص۴۶۴؛ زادالمعاد، ص۲۰۴

فضیلت ها و اعمال روز عید سعید غدیر

عید غدیر از بزرگترین عید‌های شیعیان است. در هجدهم ذی‌الحجه سال دهم هجری، پیامبر (ص) در حجه الوداع با نازل شدن آیه تبلیغ به فرمان خداوند امام علی (ع) را به جانشینی خود برگزید و هزاران نفر در این ماجرای بزرگ حضور داشتند و با امام علی (ع) بیعت کردند و ولایتمداری امام علی (ع) را تصدیق کردند.

روایت شده است از امام صادق(علیه‌السلام) پرسیدند، آیا مسلمانان را غیر از جمعه و قربان و فطر عیدی هست؟ فرمود: آری عیدی است که احترامش از همه اعیاد بیشتر است،

راوی گفت: کدام عید است؟ حضرت فرمود: روزی است که حضرت رسول(صلی‌الله‌علیه‌وآله) امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) را به جانشینی خود منصوب کرد و اعلام کرد: هرکه من مولا و آقای اویم، پس علی مولا و آقا و پیشوای اوست و آن روز هیجدهم ذوالحجّه است.

راوی گفت: در آن روز چه کاری باید انجام داد؟ فرمود باید روزه بدارید و عبادت کنید و محمّد و آل محمّد (ص) را یاد آرید و بر ایشان صلوات فرستید، رسول خدا (ص) امیرالمؤمنین (ع) را وصیت کرد که این روز را عید گرداند و هر پیامبری به جانشین خویش وصیت می‌کرد که این روز را عید کند.

مطالب مرتبط : امیرالمؤمنین علی (ع)  ، عید غدیر  ، 

۳ نظر موافقین ۴ ۱۶ تیر ۰۲ ، ۱۶:۱۰
ع . شکیبا---۴۲۷